onsdag 4. mars 2009

Mat: Haregryte

Harekjøt har god viltsmak, og passar særleg godt til å lage gryte av. Ein vaksen hare er mat nok til 3-4 personar (ca 700g utbeina kjøt).


Råvarene er sikra. (Foto: Bjørn E. Moe)

Bein ut lår, rygg og bogar. Del kjøtet i passe små bitar. Brun kjøtet og beina godt i meierismør i steikjepanne, legg det over i ei jarngryte, kok ut panna og slå over vatn slik at kjøtet akkurat er dekt.

La kjøtet og beina koke i ein time. Ta deretter ut beina, og ha i ei kvart til ei halv sellerirot i terningar. La gryta koke i minst 30 minutt til. Ha mot slutten i lettbruna lauk, sopp og eitt beger sæterrømme.
Jamn med maizena som er rørt ut i fløyte. Smak til. Rosenkål og kokte poterer høyrer med, i tillegg til tytebær eller bærgele.

Det ferdige resultatet:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar